


Ořech vlašský Dvě vrchovaté čajové lžičky drobně pokrájených listů ořechu vlašského přelijeme 1/2 litrem vařící vody,odstát, přecedíme a tímto teplým odvarem omýváme omrzliny.
OMRZLINY
Puškvorec obecný 100 g puškvorcového kořene namáčíme 12 hodin v nádobě s obsahem pěti litrů studené vody. Studený výluh potom ohřejeme a přecedíme. Omrzliny koupeme ve výluhu 20 minut.Jmelí bílé Hrst jmelí namáčíme 12 hodin v nádobě s obsahem pěti litrů studené vody. Studený výluh potom ohřejeme a přecedíme. Omrzlé části těla v něm koupeme 20 minut. Čerstvě nasbírané a umyté listy jmelí rozdrtíme válečkem na dřevěném prkýnku. Listovou kaši naneseme na omrzlé místo.